Om Rosa Marianne

 Kärlek till familjen, våra nära och kära, de tidigare, de nuvarande och de kommande.
 Denna generations försök till hjälp åt den tidigare med hjälp av den ännu äldre med en förhoppning om att lära de yngre.


Rosa: En rund och go judisk farmor med erfarenhet av årtusendets mörker som ändå kunde se det goda i alla.
Marianne: En stark mormor med en fast åsikt om allt och alla. En kvinna som inte lät någon trampa på henne eller hennes. 

Två kvinnor som lämnade denna jord alldeles för tidigt men som lever kvar i våra hjärtan för alltid.


Denna shop startades då min älskade mor som tyvärr är allvarligt sjuk slutade få den ersättning av Försäkringskassan som hon enligt lag har rätt till. Trots intyg efter intyg efter intyg av experter av alla de slag, trots att hon fått en elrullstol, hemtjänst och färdtjänst samt vunnit i domstol både en, två och tre ggr så anser FK fortfarande att hon är fullt arbetsför och ger henne inte en krona i sjukpenning.

För visst verkar det vettigt att en kvinna som jobbat som personlig assistent, som numera har egen hjälp då hon inte ens kan komma upp ur sängen alla dagar, återgår till att jobba som personlig assistent...

Sen oktober 2017 har min mamma inte haft någon inkomst och trots att jag själv är en av de få "lyckliga" sjukpensionärerna som ändå får ersättning så lever jag på något som kallas garantipension vilket efter skatt är ca 7600 kr så något behövde göras för att trots att min mor inte fick några pengar så ville hennes hyresvärd fortfarande ha in hyran, företag som såg till att min mamma har el, försäkring etc ville också ha betalt och även om tv, internet, mobilabonnemang och allt annat vi kunde komma på sas upp, så behövde vi alla fortfarande äta.

Trots en underbar sambo som jobbar på så räcker pengarna bara så långt och när sparkontot är länsat, vad gör man då?

Nu är det ju så att även om jag får en extra diagnos vilket sker ibland så får jag inte mer pengar. Även om jag har ont 24/7 så ökar inte ersättningen så hur skulle vi kunna få in lite mer pengar utan att jag också skulle bli sjukare och vad kunde eg jag som själv är svårt sjuk och har varit sen barnsben hitta på?

Lösningen kom genom mina underbara barn och deras växtspurtar, goda vänner med stora garderober och snälla främlingar som både donerat och sålt, barnkläder! Förälskade barnkläder till hjälp för min älskade mamma och om det säljer bra, även andra i framtiden då drömmen är att en dag sälja så bra att vi också kan hjälpa andra som fallit mellan stolarna som så otroligt många gjort och sedan både glömts bort och ignorerats där nere.

Tack för att Ni läste, hjälp gärna till att förändra vardagen för alldeles för många sjuka svenskar genom att tex skriva på namninsamlingar till förmån för de sjuka, höra av Er till dina lokala politiker, skriva insändare och annat Ni kan komma på.

För en mer human framtid, tillsammans!